Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennismiddag Circular Economy in Zuid-Holland: monitoren en versnellen?

15 januari 2019 - 14:00 tot 17:00

Tijdens de week van de circulaire economie zal een kennismiddag worden georganiseerd omtrent het thema Circulaire Economie (CE) met als onderwerpen monitoring en versnellen.

De CE bijeenkomst in Zuid Holland heeft een dubbel doel. Enerzijds om te komen tot kennisuitwisseling tussen regionale en nationale meetmethoden en tot enige harmonisatie van reeds bestaande monitoringmethoden. Anderzijds zal de bijeenkomst worden benut om regionale netwerkvorming in Zuid Holland te bevorderen, wat een belangrijke voorwaarde is voor de beoogde versnelling.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit de kennis community circulaire economie. Betrokken partijen bij de organisatie zijn PBL, provincie Zuid-Holland, IPO, gemeente Rotterdam, InnovationQuarter, VNG, RIVM en I&W.

De bijeenkomst zal worden geopend door de Gedeputeerde Bom-Lemstra, verantwoordelijk voor de portefeuille Circulaire Economie.

Programma

Tijdens het plenaire gedeelte wordt een korte presentatie gegeven vanuit PBL over de voorgestelde landelijke methodiek voor een systeem van monitoring van de voortgang naar een circulaire economie. Aansluitend op het plenaire gedeelte zullen twee verschillende werksessies worden gehouden. Een op het thema monitoring en een op het thema versnellen, respectievelijk begeleid door PBL en InnovationQuarter. In deze sessies zal dieper op beide thema’s in worden gegaan.

Informatie over het definitieve programma volgt.

Gegevens

Datum:
15 januari 2019
Tijd:
14:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Provinciehuis Zuid-Holland
Zuid-Hollandplein 1
Den Haag, 2509 LP
+ Google Maps
Website:
https://www.zuid-holland.nl/

Gegevens

Datum:
15 januari 2019
Tijd:
14:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Provinciehuis Zuid-Holland
Zuid-Hollandplein 1
Den Haag, 2509 LP
+ Google Maps
Website:
https://www.zuid-holland.nl/